HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Cím: 3351, Verpelét Kossuth út 64.
Tel.: + 36  36  494  183
Cím: 3351, Verpelét Kossuth út 64.
Tel.: + 36  36  494  183
HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Példa cím
3351,Verpelét Kossuth út 64.
HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Cím: 3351, Verpelét Kossuth út 64.
Tel.: + 36  36  494  183

Szenvedélyből innováció


Vállalkozásunk CNC technológiával készült ,forgácsolt alkatrészek gyártásával foglalkozik. A kezdetektől  beszállítója volt  számos repülőgépeket gyártó vállalatnak , így  jelentős tapasztalatot szereztünk a magas minőségi elvárások tekintetében . A repülés iránti szenvedély  és  a  kiváló szakembereink  együttese alapján   2008-ban döntöttünk  úgy, hogy könnyű helikopter fejlesztésébe kezdünk .

"A helikopter mint a legnagyobb mozgási szabadságot biztosító légi jármű ezzel együtt a legbonyolultabb repülő szerkezetek egyike, nagy kihívást jelentett .Első körben célunk volt,  hogy legyen működőképes és tesztelhető modell.

A prototípus HC- 01 modell első felszállásáig  rengeteg munka , és  apró kudarcok nehezítették a beteljesülést. Segítséget kaptunk a budapesti Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának munkatársaitól, valamint számos külső szakértőktől . Az első hat hónapot működőképes modellek vizsgálatával töltöttük a legjobb megoldásokat keresve. Hazánkban többen is próbáltak már s próbálnak ma is helikopter építeni, de valójában jól működő modell  még nem készült, így  ilyen szempontból  úttörők vagyunk.

A szerkezet repülési tulajdonságai felülmúlják a versenytársakét, ráadásul az ára sem elhanyagolható tényező: körülbelül 20-25 százalékkal olcsóbban tudjuk produkálni ugyanazt a minőséget, mint más gyártók. 

 Nagy kihívás jelent ,hogy megfeleljen minden elvárásnak és felvegye a versenyt megbízhatóságban a nagy gyártókkal. Jelenleg  a kétszemélyes helikopter alapjául szolgáló gép tesztelése folyik, amely már az új elektromos mentőrendszerrel  felszerelt változat mely egyedülálló újdonság . Ez mellet  pedig a kétszemélyes gép  tervezése ,és gyártáselőkészítése zajlik. Célunk, hogy egy megbízható egymás mellet üléses ultrakönnyű kategóriába tartozó helikoptert építsünk , amely akár oktatási céloknak is megfelel.

A Hungaro Copter berepülője Rács Tamás, az egyik legtapasztaltabb és elismertebb pilóta hazánkban . A szakember értékelésében úgy fogalmazott: a hazai  fejlesztésű helikopternek nemcsak a dinamikája és kormányozhatósága jó, de súly-lóerő aránya is felülmúlja a megszokottakat.  A Hungaro- Copter  számos hazai és nemzetközi kiállításon is megjelent , illetve a hazai repülőnapokon is láthatták már működés közben. "

Elérhető bővebb információ a Hungaro – Copter  facebook oldalán: (www.facebook.com/hungaroheli) 


                                                                                                                                                                          Farkas GáborUltrakönnyű, kétszemélyes hibrid meghajtású helikopter kifejlesztése- 2018.

A támogatás mértéke: 55 %

A hitel mértéke: 27.50%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.09.13.

Jelen projekt célja a Steel Riders Kft. által kifejlesztett Hungaro Copter HC-01 egyszemélyes ultrakönnyű helikopter, 2 személyes hibrid meghajtású típusának a kifejlesztése.

A 100%-ban magyar fejlesztésű és gyártású helikoptereket a belföldi és a nemzetközi piacokon tervezzük értékesíteni, ezáltal a hazai repülőipar elismertségét is magasabbra szintre tudjuk emelni.

A helikopter alapvető, és egyedülálló biztonsági jellemzője, a hibrid meghajtású mentőrendszer, amely biztosítja motorleállás esetén a biztonságos leszállást.Electric Rescue System

 SystemMentőrendszer alapja egy 18 Kw  teljesítménmyű BLCD elektromos motor . ( Nt power )

Teljesítmény ( 3-4 mp ) 25 Kw leadására képes .
Tömege 4,9 kg 
Vezérlő : MGM COMPRO - BlCD  vezérlő  cégünk számára fejlesztett szoftverrel .
Tápfeszültség 12 v.
Akkumulátor Li Po , 5,1 kg 
Működtető feszültség 63 v
Redszer teljes tömege 12 Kg


​Hc- 02 - és Hc-02/ 1 Tipusokon használjuk mely alkalmazásával a tengelykapcsoló  egységet is helyettesíti . 

A motor meghibásodása  esetén az autorotáció  jelentős süllyedéssel jár, sok esetben elvszíti a forgószárny az ideális fordulatszámot,vagy nem tudják elérni a megfelelő leszálló helyet , ennek következményeként a vészleszállás  az esetek nagy többségében a gép sérülésével jár.

Az új technológáknak köszönhetően beépítettünk egy akkumlátoról működő teljesen független mentő rendszert , mely  több mint 30 lóerőt biztosít ezekre az esetekre .

Ezzel a megoldással többlet teljesítményre van szükség , felszállás , viszontagságos időjárási körülmények stb, kevésbé gyakorlott  pilóták is biztonságosan tudnak vele leszállni .

Jelenleg a rendszer tesztelési folyamatban van , az eddigi eredmények maximálisan megfelelnek az elvárásoknak .

Konkrét eredmény :  A helikopter süllyedése  az autorotáció során 4m / sec,  föld közelben  párnahatáson rövid ideig tud vízszintesen repülni.

 A HC- 02/ 1 és HC 02 típusok csak ezzel a rendszerrel lesznek elérehetőek.


TELEPHELY

3351, Verpelét Kossuth út 64.

KAPCSOLAT

Tel.: +36 36 494 183

Fax: +36 36 359 494

Email: info1@steelriderskft.hu​